Zabkorpa

Normálisan 1000 kalória után 20 gramm rostot is el kell fogyasztanunk. A zabkorpa élelmi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ezért igen kedvezőek az élettani hatásai és megkönnyíti a diéták követését, betartását.  (A korpa a gabonafélék őrlésekor keletkező melléktermék.)

A zabkorpa magas rosttartalma ezt jelenti:  100 grammban 27 gramm rostot található.

A vízben oldhatatlan rosttartalmának köszönhetően kitűnő a beleknek, ezzel megelőzve a székrekedést és az egyéb bélproblémákat, rákos megbetegedéseket. Nem is beszélve arról, hogy csökkenti a szénhidrátok és zsírok felszívódását. Csökkenti a koleszterinszintet, segíti a bélrendszer, főleg a vastagbél munkáját, kordában tartja a vércukrot. A magas rosttartalomnak köszönhetően napi 1 evőkanál zabkorpa és a kiegyensúlyozott táplálkozás fedezi a szükséges rostfogyasztást.Két nagyon fontos tulajdonsága révén ezt a korpafélét sokan csodaszernek is hívják:
  • vízfelvevő képességének köszönhetően a saját tömegét képes akár megharmincszorozni. Egy evőkanálnyi zabkorpa kb. 450 ml vizet képes magába szívni, ezáltal remekül csökkenti az éhségérzetet.
  • nagy-takarítónak is hívhatjuk, hiszen szinte mindenhez hozzátapad, amivel a tápcsatornában találkozik az emésztés folyamán. Így a különböző kalóriahordozó anyagokat, amelyek nem tudnak felszívódni a szervezetben kisöpri a rendszerből. Remek salaktalanító.
Szóval a zabkorpa a diéták kihagyhatatlan eleme, a Diétacentrumban is elérhető a Natura zabkorpa.