Fontos a D-vitamin pótlása

Az első és egyik legfontosabb lépés az egészségesebb élethez, hogy a D-vitamin szintünket megfelelőre hozzuk, ne legyen hiányunk ebből a fontos vitaminból.

A Semmelweis Egyetem oldalán jelent meg egy írás, hogy a gyógyulási esély összefügg a D-vitamin szintünkkel. A súlyos D-vitamin-hiány a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél – állítja dr. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyerekgyógyászati Klinikájának igazgatója.

A D-vitamin ugyanis hormonként funkcionál a szervezetben, hiánya esetén számos betegség kialakulásának kockázata jelentősen megnő. Magyarországon a felnőttek 94 százaléka D-vitamin-hiányos, 21 százalékuk pedig nagyon súlyos D-vitamin-hiányban szenved. A gyerekek adatai jobbak: kétharmaduknak van D-vitamin-hiánya, és mindössze 5 százalékuké igensúlyos mértékű. Mindez azt jelenti, hogy 2 millió felnőtt és százezer gyerek van a legsúlyosabbnak tekintett D-vitamin-hiányos állapotban – állítja dr. Szabó András. Ahogy a D-vitamin-hiányosok száma nő, úgy az ezzel kapcsolatos megbetegedések száma is nő: a cukorbetegség, asztma, magas vérnyomás, multiplex sclerosis, reuma, daganatok stb.

Az adatok alapján dr. Szabó András szerint egyértelmű: szakmai alapelv legyen, hogy  minden beteg D-vitamin szintjét normalizálni kell.

Tévhitek:

A multivitamin tartalmaz D-vitamint megfelelő mennyiségben – ez nem igaz, sajnos az nem elegendő.

A gyógyszerellenesek szerint egyen mindenki pl. szardíniát, csukamájolajat, lazacot, gombát stb. és tudja D-vitamin szükségletét fedezni – ezekből hatalmas mennyiséget kéne enni naponta, tehát élelmiszerrel nem lehet bevinni a szükséges mennyiséget, így annak pótlásáról gondoskodni kell.

Ezért kerestem (és találtam is), egy terméket, ami képes a megfelelő D-vitamin szintet biztostani. A 
GAL D3 VITAMIN nagy dózisban, kapszulák nélkül lehetővé teszi a D3- vitamin pótlását. Íze nincs, ételbe is cseppenthető, így gyermekeknek is könnyen adható.