A köles

 A köles  (ami gluténmentes) az előételektől a desszertekig mindenhez lehetőség. Az egészséges köles magnéziumban gazdag és B vitaminnal látja el szervezetünket,  és tanulmányok szerint csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét, ám emeli a jó koleszterinét. A kölesnek ismert prebiotikus aktivitása, mely hozzájárul a jó baktériumok mennyiségének növeléséhez – ezek kulcsszerepet játszanak az emésztés elősegítésében. Plusz, ellentétben a finomított gabonákkal, a köles nem teszi lehetővé a rossz baktériumok elszaporodását.
Ideális tápláléka a vegetáriánusoknak is, mivel gazdag fehérjeforrás.  Lábadozó betegeknek és kismamáknak kimondottan ajánlott a fogyasztása, hiszen erősíti az immunrendszert.

Forrás: https://www.dietacentrum.hu/mire-jo-a-koles_a43

Köleses termékek: Köleses kenyér Hántolt köles Kölesliszt Mini zsemle Kölestészta